Jdi na obsah Jdi na menu
 


ODCHOV - vrh "F" - Offspring - Litter "F"

 

VRH "F" - LITTER "F"

 

1.11.2018 - dnes se v naší chovatelské stanici narodilo celkem 7 krásných štěňátek - 3 pejsci (2ČP+1H) a 4 holčičky (2ČP + 2H). O jednoho prcka, poslední rozenou harlekýnku, jsme bohužel přišli. Štěňátka jsou všechna standardní, jen pejsek harlekýn nemá správné rozložení barviček, proto bude nabízen v pet kvalitě.

 

 

ZÁKLADNÍ INFORMACE / BASIC INFORMATIONS:

Poř.:  Porod: Pohl. Barva: Stužka: Por.váha: +7dní: +14dní: +30dní:
1. 8:07 F H žlutá 301g 781g 1225g 3,0kg
2. 9:07 P ČP zelená 296g 732g 1177g 2,6kg
3. 9:47 P ČP modrá 491g 1151g 1610g 3,3kg
4. 10:33 F ČP oranžová 360g 918g 1366g 3,1kg
5. 10:47 F ČP růžová 399g 1096g 1492g 3,0kg
6. 11:46 P H   437g 1105g 1675g 3,3kg
7. 16:33 F H fialová 360g      

 

REZERVACE - RESERVATIONS:

Stužka: Pohlaví: Rezervace: Jméno: Místo: 
   fena (H)  ANO Fortune ČR
zelená pes (ČP) ANO Fresh Mood A
modrá pes (ČP) ANO Firestarter ČR
oranžová fena (ČP)   Fifth Element  
 růžová fena (ČP) ANO Finesse D
  pes (H) ANO Freestyle Look ČR

plakatek-horu-s-x-happy---f.jpg

 

Krycí pes - Horus Warrior Soul:

Horus byl jako štěně prodán do zahraničí a zpět do Česka se chovatelce vrátil  jako 6-ti letý dospělý, téměř nedotčený pes. Poprvé jsem jej viděla na klubové výstavě v r. 2015.. a tam mne oslnil, jednoduše vyčníval z řad těch známých profláknutých bosíků.  Začala jsem jej sledovat - byly udělány RTG DKK s výsledkem A/A, účastnil se kvůli uchovnění i jedné z klubových výstav, na které posuzoval p. Thevenon - francouzský profík na exteriér psů - s výsledkem excellent 2, res. CAC. Měla jsem možnost se s ním seznámit i na víkendové akci BKČR zaměřené na posuzování povah, kde na mě velmi zapůsobil zvláštností svého projevu. Horus je starý typ beaucerona - krásný, impozantní, typem ovčácký pes, s výbornou silnou kostrou a stavbou těla, velmi kvalitní srstí a korektním pálením. 

Jeho otec pochází z chovu p. Armatola, který je velkým znalcem Beauceronů vůbec. Horus je poslední přímý žijící plemeník z tohoto chovu. V rodokmenu jeho matky najdete pouze rustikální jedince typem i povahou. 

Byť se nepyšní žádnými "x" tituly a oceněními z výstav, z výcviku, je to inteligentní zvíře s všestranným potenciálem, který nebyl u původních majitelů bohužel využit. Horus je přesně ten typ psa, kterému může velet jen jediný pán, jediná autorita, kterou on plně v rámci hierarchie respektuje. Jedná se o typického samce, psa dominantního, možná trošku i tvrdohlavého, avšak přátelského a k lidem nekonfliktního, sociálního s výraznými reakcemi na reálné situace. 

Horus má na svém kontě několik krytí, z toho jedno zahraniční. Ze všech CHS se nám dostává zpráv o povahové a exteriérové spokojenosti. Sami jsme si pro nástupce smečky vybrali jeho potomka (Adrenalin WS).

 

horus-2.jpg

horus-4.jpg

 

Fena vrh "F": Happy Z Lhotecké linie (H)

Happy je takové naše "sluníčko" - povahou jemnější fenka, veselá, velmi dobrosrdečná, nekonfliktní, kamarádská a hlavně empatická, s excelentním exteriérem (ovčácký typ, byť menší, tak kompaktní výborná kostra a funkční stavba těla, krásné pálení, harlekýnka s tmavým okem). Na poli sportovní kynologie se našla v "kousání", které ji nesmírně baví. I když není srdcem razantní pes obranář, který složí figuranta k zemi, podařilo se nám s ní zatím dosáhnout dvojkové obranářské zkoušky (IPO2). 

Má na svém koně má dva vrhy štěňátek, kde se nám od nových majitelů dostává pozitivních zpráv o příjemné povaze, učenlivosti, empatii, bezproblémovém rodinném soužití. 

 

happy10.jpg

img_0556-happy-web.jpg

 

Rodokmen budoucích štěňátek ZDE